Brânzoaice pufoase și delicioase, fragede și moi – Brânzoaice cu brânză dulce, pas cu pas, în imagini

Brânzoaice cu brânză dulce, pas cu pas, în imagini – Brânzoaice pufoase și delicioase, fragede și moi

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 65 g zahăr tos
  • Jumătate cub drojdie
  • 250-300 ml lapte
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • Un praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 300 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • Zahăr după gust
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Coajă rasă de lămâie
  • Stafide

Alte ingrediente necesare:

  • 1 gălbenuș amestecat cu un pic de lapte pentru uns
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Pentru aluat, cernem făina într-un bol și topim untul. Într-un bol mic, amestecăm laptele cu drojdia și cu 1 lingură de zahăr și punem deoparte timp de 15 minute.

Peste făina adăugăm restul ingredientelor, amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen. Acoperim bolul cu un prosop curat, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră.

Pentru umplutură, amestecăm foarte bine toate ingredientele.

Punem aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl întindem. Tăiem în pătrățele și punem pe fiecare din umplutură.

Împachetăm umplutura în aluat, trăgând marginile spre mijloc. Transferăm brânzoaicele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm deoparte timp de 20 de minute.

După cele 20 de minute, le ungem cu amestecul de lapte și gălbenuș. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute. Le lăsăm un pic să se răcească după care le pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Comentarii