Aperitiv din aluat fraged, bacon și cașcaval – Gustos și sățios, fură toate privirile la orice masă

Aperitiv din aluat fraged, bacon și cașcaval – Gustos și sățios, fură toate privirile la orice masă

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 150 ml ulei
  • 1 linguriță sare
  • 250 ml lapte călduț
  • 1 cub drojdie
  • 1 linguriță zahăr

Alte ingrediente necesare:

  • 200 g bacon
  • 100 g șuncă afumată, felii subțiri
  • 150 g cașcaval

Mod de preparare:

Amestecăm laptele cu drojdia, adăugăm și zahărul și 1 linguriță de făină. Amestecăm și lăsăm deoparte timp de 15 minute. Punem celelalte ingrediente pentru aluat într-un bol, turnăm și amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen și neted.

Acoperim bolul cu un prosop curat, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră. Împărțim aluatul dospit în 10 părți egale, pe care le împărțim apoi în câte 3. Vom obține în total 30 de bucăți de aluat.

Din cei 30 de bucăți modelăm niște forme cilindrice subțiri și punem pe fiecare câte o felie de bacon.
Împletim 3 câte 3, obținând la final 10 împletituri.

Transferăm împletiturile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărăm peste ele șunca tăiată în mici cubulețe și cașcavalul ras. Lăsăm deoparte timp de 10 minute.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade până se rumenesc frumos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Comentarii