Tort rapid și delicios „Lacrimi de înger” – Tort de casă aromat și delicat, cremos și delicios

Tort rapid și delicios „Lacrimi de înger” – Tort de casă aromat și delicat, cremos și delicios

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 1 cană făină
  • 1 ou
  • 80 g unt
  • Jumătate linguriță bicarbonat
  • 2 linguri zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru stratul cu brânză:

  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 3 gălbenușuri
  • 100 g smântână
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru stratul cu bezea:

  • 3 albușuri
  • 3 linguri zahăr pudră

Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă oul împreună cu zahărul, după care încorporăm și untul și făina amestecată cu bicarbonatul.

Împachetăm aluatul obținut în folie alimentară și-l dăm la frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutură, amestecăm brânza cu zahărul pudră și cel vanilat și cu gălbenușurile. Încorporăm smântâna și amestecăm până la omogenizare. Scoatem aluatul din frigider. Tapetăm o tavă de 22 cm cu hârtie de copt.

Întindem aluatul și tapetăm tava cu el. formând și margini de 1 cm înălțime. Umplem cu umplutură și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

Între timp, batem albușurile spumă tare împreună cu zahărul. Transferăm spuma peste tortul fierbinte și mai coacem timp de 15 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Comentarii