Rulouri cu nucă și scorțișoară, din aluat dospit – Rulouri fragede și moi, dulci și delicioase

Rulouri cu nucă și scorțișoară, din aluat dospit – Rulouri fragede și moi, dulci și delicioase

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 300 ml lapte
  • 1 lingură zahăr tos
  • 1 albuș
  • 70 g unt
  • 20 g drojdie proaspătă
  • Un praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 120 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 100 g nucă măcinată

Alte ingrediente necesare:

  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare:

Pentru aluat, topim untul în 150 ml lapte cald.

Separat, amestecăm 150 ml lapte cald cu drojdia și zahărul și lăsăm deoparte timp de 15 minute.

Cernem făina într-un bol mare, adăugăm sarea, albușul, amestecul de drojdie și amestecul de unt. Frământăm un aluat omogen și neted.

Acoperim bolul cu un prosop curat, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră.

Între timp, pregătim umplutura. Într-un bol, amestecăm foarte bine untul cu zahărul pudră și cu scorțișoara. Împărțim aluatul dospit în două.

Întindem o bucată de aluat la o grosime de 0,5 cm și ungem cu umplutura. Presărăm nuca deasupra, rulăm și tăiem în triunghiuri.

Procedăm la fel și cu aluatul rămas și cu umplutura rămasă și transferăm triunghiurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Le ungem cu amestecul de ulei și gălbenuș și le lăsăm deoparte, la loc cald, timp de 15 minute. După cele 15 minute, dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem până se rumenesc frumos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Comentarii