Ruladă cu blat de mac și cremă de mandarine – Ruladă de casă fragedă, delicioasă și aromată

Ruladă cu blat de mac și cremă de mandarine – Ruladă de casă fragedă, delicioasă și aromată

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri apă caldă
  • 80 g făină
  • 50 g mac măcinat
  • Jumătate plic praf de copt
  • Un praf de sare

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 conservă mandarine (312g)
  • 1 plic Crem Ole de vanilie

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Lingură cu lingură, încorporăm și apa. Încorporăm și macul, sarea și făina amestecată cu praful de copt, folosind o spatulă.

Tapetăm o tavă de 42*32 cm cu hârtie de copt, transferăm compoziția în ea și uniformizăm.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de 15 minute.

Cât blatul este încă cald, îl răsturnăm din tavă și îl rulăm cu tot cu hârtia de copt.

După ce se răcește, derulăm blatul, îndepărtăm hârtia de copt și ungem cu cremă.

Rulăm din nou și pudrăm rulada cu zahăr pudră.

Pentru cremă, mixăm spumă tare frișca lichidă împreună cu praful de Crem Ole și cu siropul din compot.

Încorporăm și mandarinele.

După gust, putem decora rulada cu ciocolata topită.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Comentarii