Prăjitură la tavă Mușuroi de Cârtiță – Prăjitură rapidă și delicioasă, fragedă și aromată

Prăjitură rapidă și delicioasă, fragedă și aromată – Prăjitură la tavă Mușuroi de Cârtiță

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 2 ouă
  • 90 g zahăr pudră
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 200 g făină
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 250 g brânză de vaci
  • Zahăr după gust
  • 100 g ciocolată rasă
  • 4-5 banane

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Mixând continuu, încorporăm uleiul, laptele călduț și făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao. La final, încorporăm și albușurile bătute spumă tare, folosind o spatulă.

Transferăm compoziția într-o tavă ( mai mică ) tapetată cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute.

După coacere, scobim mijlocul blatului, lăsând margini de 1 cm și o bază de tot 1 cm. Punem deoparte aluatul scobit.

Punem bananele tăiate pe lung în mijlocul blatului.

Pentru umplutură, mixăm spumă tare frișca lichidă. Separat, mixăm mascarpone cu zahărul și cu brânza, după care încorporăm și frișca bătută și ciocolata rasă. Notă: în loc de ciocolată, se pot folosi și biscuiți măcinați.

Întindem crema peste banane și decorăm cu blatul scobit anterior, fărâmițat.

Dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Comentarii