Prăjitură la tavă cu umplutură de mere – Prăjitură fragedă și aromată, rapidă și delicioasă

Prăjitură la tavă cu umplutură de mere – Prăjitură fragedă și aromată, rapidă și delicioasă

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 600 g făină
  • 300 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 2 kg mere
  • 150 g zahăr tos
  • 2 plicuri zahăr cu scorțișoară

Alte ingrediente necesare:

  • Pesmet

Mod de preparare:

Pentru foi, frământăm un aluat omogen din făină, unt, zahăr, 2 ouă și praful de copt. Lăsăm aluatul deoparte timp de 30 de minute. Curățăm merele, le dăm prin răzătoare și le amestecăm cu zahărul tos și cu zahărul cu scorțișoară.

Împărțim aluatul în 3 părți (o parte poate fi un pic mai mică). Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă adâncă.

Întindem o bucată de aluat la mărimea tăvii. Punem foaia de aluat în tava pregătită, presărăm un pic de pesmet deasupra și întindem jumătate din umplutură. Acoperim umplutura cu încă o foaie întinsă peste care presărăm un pic de pesmet și punem umplutura rămasă.

Întindem aluatul rămas, tăiem în fășii și formăm grilajul deasupra umpluturii.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 40 de minute.

După ce se răcește, o pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Comentarii