Prăjitură de casă cu Nutella, fără coacere – Prăjitură fină și delicată, cremoasă și delicioasă

Prăjitură fină și delicată, cremoasă și delicioasă – Prăjitură de casă cu Nutella, fără coacere

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 250 g biscuiți cu cacao
  • 40 g unt
  • 100 ml suc de caise cu pulpă ( sau alt fruct )
  • 30 g ciocolată caldă Dr. Oetker

Ingrediente necesare pentru stratul alb:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 2 plicuri întăritor frișcă

Ingrediente necesare pentru stratul cu Nutella:

  • 250 ml frișcă lichdă
  • 250 g mascarpone
  • 150 g Nutella
  • 2 plicuri întăritor frișcă

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 150 g ciocolată
  • 150 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Pentru blat, măcinăm biscuiții. Amestecăm biscuiții cu praful de ciocolată caldă și turnăm treptat și untul topit și sucul de caise. Tapetăm o tavă rotundă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea, formând un blat omogen și uniform. Dăm tava la frigider.

Pentru stratul cu Nutella, topim Nutella pe baie de aburi. Adăugăm mascarpone și amestecăm bine. Încorporăm cu grijă și frișca bătută spumă tare împreună cu întăritorul.

Pentru stratul alb, mixăm bine mascarpone împreună cu zahărul și încorporăm cu o spatulă frișca bătută spumă tare împreună cu întăritorul.

Pentru decor, încălzim frișca lichidă, luăm de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm până la omogenizare.

Asamblare: blat, cremă albă, crema cu Nutella, glazura de ciocolată.

Dăm tortul la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Comentarii