Prăjitură cu banane și ciocolată – Prăjitură de casă rapidă și delicioasă

Prăjitură cu banane și ciocolată – Prăjitură de casă rapidă și delicioasă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 5 linguri făină
  • Jumătate plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budincă de vanilie
  • 7 linguri zahăr
  • 200 g unt

Alte ingrediente necesare:

  • 8 banane
  • 120 g ciocolată
  • 50 g unt
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt. Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă, transferăm compoziția în ea.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 25-30 de minute.

Pentru cremă, punem praful de budincă și zahărul în lapte, amestecăm foarte bine. Punem pe foc și fierbem până budinca se îngroașă, după care o lăsăm să se răcească. Separat, mixăm untul spumă. Mixând continuu, încorporăm în porții mici budinca rece.

Peste blatul rece punem jumătățile de banane peste care întindem crema.

Topim ciocolata pe baie de aburi, împreună cu untul și cu uleiul.

Turnăm glazura peste cremă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Comentarii